Kooitje » Specials » Makkelijke toetjes
Kooitje: Informatie van A tot Z

Recepten uit de makkelijke-toetjeskeuken

Recepten uit de makkelijke-toetjeskeuken Toetjes zijn vaak veel te ingewikkeld. Vooral als je mensen te eten hebt, wil je gezellig aan tafel kunnen blijven zitten, en niet tijdens het etentje lang in de keuken hoeven staan. Daarom een selectie van makkelijke toetjes die natuurlijk ook heel erg lekker zijn.

Makkelijk toetje als afsluiter

Aan een etentje mag een toetje niet ontbreken. Een uitgebalanceerd menu moet lekker zijn, maar ook gastronomisch. Dat laatste betekent letterlijk 'wetten van de maag'. Dat een toetje een waardige afsluiter is van de maaltijd blijkt ook uit het woord desert. Dit komt van het Franse woord deservir wat afruimen betekent. Sommige van de toetjes hieronder kun je helemaal van tevoren maken. Andere kun je voordat het bezoek komt voorbereiden, zodat je ze alleen maar in de oven hoeft te schuiven. In de meeste recepten zit fruit verwerkt, waardoor ze vitaminen en mineralen leveren.

Tot slot

Misschien is het dus helemaal niet erg om jezelf of een ander eens te verwennen met een van onderstaande toetjes. Zoals een Turks spreekwoord luidt: 'Na zoet eten is het zoet praten.' Hmm, misschien iets om over na te denken?
Haagse Bluf, makkelijk en lekker

Haagse Bluf, makkelijk en lekker

Wie aan Haagse Bluf denkt, denkt aan een nuffige arrogantie. En eigenlijk klopt dat ook wel, want dit toetje doet zich groter voor dan zij is. Blufpoker is het, oftewel een hoop poeha om niks. Probeer…
Tarte Tatin, omgedraaid appeltaartje

Tarte Tatin, omgedraaid appeltaartje

Zin in appeltaart? Maak dan eens Tarte Tatin. Dit omgedraaide appeltaartje is heel makkelijk te maken. Lekker voor bij de koffie of als warm toetje met een bolletje ijs.
Gepubliceerd door Kooitje op 16-11-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!