Artikelen 1 - 6 van 6 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Een lekkere mousserende wijn is cremant de Bourgogne. De wijn is een goed alternatief voor champagne. Misschien iets voor de komende feestdagen? Wat is eigenlijk het verschil tussen champagne en crema…
Bier en wijn, 30-10-2007
Weinig mensen kunnen de verleiding weerstaan van een toetje. Er zijn duizenden nagerechten. Iedere cultuur kent zijn eigen recepten, van een bakje vla tot baklava. Toch hebben alle toetjes iets gemeen…
Diversen, 19-10-2007
Wie in Frankrijk op de gok iets van de menukaart bestelt, komt soms voor (nare) verasseringen te staan. Hier vind je een lijst met de belangrijkste culinaire begrippen. Handig om uit te printen. Zo ku…
Diversen, 15-01-2008
Wie aan Haagse Bluf denkt, denkt aan een nuffige arrogantie. En eigenlijk klopt dat ook wel, want dit toetje doet zich groter voor dan zij is. Blufpoker is het, oftewel een hoop poeha om niks. Probeer…
Recepten, 09-11-2007
Spanje is een populair wijnland. Alleen Italië en Frankrijk produceren jaarlijks meer wijn. Van de Spaanse wijnen is Rioja de bekendste. Welke druiven worden er in Rioja gebruikt, en hoe wordt de wijn…
Bier en wijn, 04-02-2009
Zin in appeltaart? Maak dan eens Tarte Tatin. Dit omgedraaide appeltaartje is heel makkelijk te maken. Lekker voor bij de koffie of als warm toetje met een bolletje ijs.
Recepten, 13-11-2007